Românii plecați în străinătate mai mult de șase luni riscă amenzi dacă nu anunță în prealabil ANAF-ul

6732
11
Românii plecați în străinătate mai mult de șase luni riscă amenzi dacă nu anunță în prealabil ANAF-ul - anaf1-1504970035.jpg
Romanii care pleaca din tara pentru o perioada mai mare de sase luni, incepand cu 1 ianuarie 2018, risca amenzi cuprinse intre 50 si 100 de lei, daca nu depun chestionarul de rezidenta fiscala in prealabil, relateaza stiripesurse, citand avocatnet.ro.

Cei care nu depun chestionarul de rezidenta fiscala risca amenzi cuprinse intre 50 si 100 de lei, conform Ordonantei Guvernului nr. 30/2017.

Obligatia vizeaza orice persoana fizica ce sta in Romania si pleaca mai mult timp din tara, indiferent de motiv (munca, studii etc.). Totusi, prin exceptie, chestionarul nu trebuie depus de catre romanii care lucreaza in strainatate ca functionari sau angajati ai statului roman.

"Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania", al carui model este anexat articolului, trebuie completat in doua exemplare. Unul trebuie transmis prin posta, cu confirmare de primire, sau trebuie depus la registratura unitatii fiscale competente, in timp ce altul se pastreaza. Totodata, chestionarul poate fi transmis si electronic.

Documentul trebuie inregistrat la unitatea Fiscului din raza domiciliului cu 30 de zile inainte de plecarea din Romania. Practic, acest lucru se face pentru ca autoritatile sa decida daca persoana in cauza trebuie scoasa sau mentinuta in continuare in evidentele fiscale romane.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sabau Cristian
10 septembrie 2017
Jaf!!!!!!

Ia uite nu accept...ce mi-a oferit tara??? Au vandut tot. Ce mai vor de la mine? Sa-si vada de treaba

Sabau Cristian
10 septembrie 2017
JAF!!!!

Ori stai putin!...Noi nu putem da statul in judecata? Ba putem! Deocamdata platesc aici taxe...Cand am fost acolo am platit acolo.Ia uite ca putem sa-i dam in judecata.

Paul
10 septembrie 2017
Comment

Abuz atit am de spus ,

Sabau Cristian
10 septembrie 2017
Jaf!!!

Sigur ca este abuz, Paul.Asa ceva nu se permite si n-au nici un motiv bine intemeiat sa faca asa ceva...Oricate motive ar gasi.Daca vor si cauta motive le desfiintez automat.Clar!

Guvernul matiii
11 septembrie 2017
Muie

Sa va dau la muie cu guvernul vostru sa ia focc toata romaniaaa de jegosiii daca nu este a noastra atuncii imi este rusinee ca sunt romann muiee romaniaa. asta este romania o gasca de grasiii imfomaniii dupa pula si banii multa muie

Muie lui mata
11 septembrie 2017
Muie

Am sa va dau sa va luatii o painee dupa 6 luniii O pardon doar ce inregistratii 😆💪🤘

Kis Zoltan
11 septembrie 2017
Ignorare

Rog ca toti Romanii aflati in afara tarii sa ignore cu desavarsire orice somatie de plata.Uriasa haita de talhari corupti din actualul parlament si guvern al majolitatii PSD ALDE in disperare ca nu vor fii sume pentru salarii si pensii aberante nesimtite incearca sa mai kefuiasca de la cei plecati din tara.Nici cei din ANAF nu sunt mai diferiti decat talharii din Parlament acuzatie ce sustin pe condamnarea definitiva al sefilor din Baia Mare Maramures pentru infractiuni financiare.

Sabau Cristian
11 septembrie 2017
Jaf!!!

Nu se poate justifica gestul si"dorinta "lor.Doar exprima neputinta statului si stangacia cu care conduc o tara.O tara bagata ajunsa sclava tuturor.Sclavi in propria tara.cu TOATE BOGATIILE!!! RUSINE!!!!!!!!FAPTUL CA M-AM NASCUT ACOLO ASTA NU INSEAMNA CA TREBUIE SA LE MAI PLATESC CEVA.DACA AM SA FAC VREUN ACT DAU O GRAMADA SE BANI LA AMBASADA, NESIMSITII.ASA CEVA NU A SA ACCEPT!!! VECI.MAI BINE SINGUR MA JUDEC CU EI!!! BANDITI...AU VANDUT TARA , NU S-AU GANDIT NICI O CLIPA LA POPOR CI LA BUZUNARELE PROPRII...AU SARACIT SI AU FACUT SCLAVII PROPRII CETATENI.CURVE DE OAMENI BOLNAVI!

Sabau Cristian
11 septembrie 2017
Jafff

Nu uit niciodata cand am fost la fortele de munca sa depun o plangere si sa-mi cer drepturile!!!! M-au tratat ca pe un copil prost...si mi-au spus"pai...vezi tu? Asa am fost si eu ca tine..., dar viata este un pic mai altfel" si m-au ignorat.si-au batut joc de mine pur si simplu.Nu uit! Ce sa fac sa ma fac si eu hot ca dansii sa ma gandesc doar la mine ,sa las omul in strada cand e bolnav cazut la pamant si cere ajutor? Asa sa fac si eu ??,? Curvele, oameni bolnavi fara constiinta.

Sabau Cristian
11 septembrie 2017
Jaffffff

Daca am sa completez vreun formular am s-o fac doar cu un singur scop , ca dansii sa stie ca sunt aici bine sanatos, dar bani bani de mine nu o sa mai vada.Mai bine ma judec cu ei.Daca ei se iubesc numai pe ei si buzunarele lor, le demonstrez ca si eu ma iubesc pe mine insumi si propriul buzunar! Scarbe de oameni fara constiinta!!! In conducerea unui stat.RUSINE!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7943 secunde