Românii se plâng că nu au primit banii pe taxa auto. Statul a depășit de mult termenul

146
Românii se plâng că nu au primit banii pe taxa auto. Statul a depășit de mult termenul - taxa-1567096328.jpg

Articole recomandate

În pragul toamnei, statul mai are de dat un miliard de lei proprietarilor de mașini care au achitat taxa auto, deși Guvernul se angajase să înapoieze banii până la jumătatea acestui an.


Oamenii se plâng că autoritățile au încasat fără mari eforturi 7 miliarde de lei din diferitele taxe auto, dar nu s-au grăbit deloc să le restituie banii. Asta deși Comisia Europeană somase România să dea înapoi sumele încasate ilegal cât mai repede.


Din 2017 și până la jumătatea acestei luni au fost restituite taxe auto și dobânzi aferente în valoare de șase miliarde de lei. Banii au intrat greu în conturile celor care au plătit taxa, după o lungă așteptare și promisiuni mereu încălcate.


Banii din taxele auto ar fi trebuit să fie restituiți proprietarilor de mașini până la finele anului trecut. Însă tocmai atunci, printr-o ordonanță de urgență, guvernul și-a dat un răgaz de încă șase luni și a stabilit o nouă data-limită: 30 iunie 2019. Nici acest termen nu a fost respectat, așa că, în prag de toamnă, statul încă mai are de rambursat un miliard de lei.


De la Palatul Victoria, în primăvară, ministrul Finanțelor "plusa" și promitea că taxa va fi returnată integral până la finalul acestei primăveri.


Eugen Teodorovici, pe 16 mai 2019: "Am adoptat o prevedere care crea cadrul legal pentru ca până la final de mai să putem rambursa toată taxa auto."


Adrian Benta, specialist fiscal: "Nu au existat bani și, în al doilea rând, e o procedură greoaie să restitui taxe pentru circa 2 milioane de persoane. Probabil până la sfârșitul anului se vor restitui toate aceste taxe."


Pe un grup de Facebook al celor care încă așteaptă să-și recupereze taxa, oamenii din toată țara se plâng ca sunt duși cu vorba de funcționari și că nu știu când le vor intra banii în cont.


Vor primi taxa înapoi doar persoanele și firmele care au depus o cerere de restituire la Fisc anul trecut, până la 31 august. Cei care nu au făcut asta pot spera să-și recupereze banii doar în instanță.


Sursa: Pro TV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8328 secunde