S-au finalizat negocierile privind asocierea dintre statul român și grupul Damen

290
S-au finalizat negocierile privind asocierea dintre statul român și grupul Damen - saufinalizatnegocierileprivindas-1529651846.jpg
Comisia de negociere alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Șantierului Naval 2 Mai Mangalia a finalizat negocierile pentru contractul de asociere cu Damen Shipyards Group, urmând ca adunarea generală extraordinară a acționarilor a SN 2 Mai să aprobe termenii și condițiile asocierii cu partenerii olandezi de la Damen, se arată într-un comunicat de presă. 


În cursul acestei săptămâni, ministrul economiei, Dănuț Andrușcă, a semnat raportul final de negociere dintre partea română și reprezentanții companiei olandeze Damen referitor la contractul de transfer de acțiuni și vânzare de creanțe și la contractul de asociere care reglementează condițiile în care se va organiza și va funcționa Santierul DMHI Mangalia (care urmează să-și schimbe denumirea după implementarea documentelor tranzacției). Ministrul Dănuț Andrușcă a informat Guvernul României referitor la finalizarea negocierilor. 


Aprobarea termenilor și condițiilor asocierii dintre SN 2 Mai și partenerii olandezi de la Damen reprezintă cel mai important pas făcut de partea română în vederea finalizării tranzacției care vizează Șantierul DMHI Mangalia. Negocierile laborioase privind termenii și condițiile în care va funcționa societatea mixtă (româno-olandeză), precum și cele privind contractul de transfer de acțiuni și vânzare de creanțe s-au întins pe parcursul a aproape trei luni. Comisia de negociere, care a reprezentat partea română în aceste negocieri, a fost alcătuită din economiști și juriști ai Ministerului Economiei și ai Departamentului pentru Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului, fiind asistată pe parcursul întregului proces de către S.P.R.L. Mocanu și Asociații, în calitate de consultant juridic.


"Aprobarea de către SN 2 Mai a termenilor și condițiilor asocierii cu Damen reprezintă intrarea în linie dreaptă a acestei tranzacții. Atât eu, cât și reprezentanții Ministerului Economiei am purtat numeroase și îndelungate discuții cu partenerii olandezi pentru a ne asigura de trei lucruri importante: în primul rând, că statul român nu va ajunge
niciodată să-și diminueze participația majoritară la Șantierul DMHI Mangalia; în al doilea rând, că forța de muncă calificată nu va fi supusă restructurărilor; în al treilea rând, că, învățând din greșelile trecutului, noua asociere româno-olandeză este așezată pe baze solide și sustenabile", a declarat ministrul economiei, Dănuț Andrușcă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1848 secunde