X

Sârbii au la dispoziție o lună să predea armele deținute ilegal

1200
Sârbii au la dispoziție o lună să predea armele deținute ilegal - bc41f20d7b-1683558198.jpg
Guvernul Serbiei a stabilit luni ca, în termen de o lună, toţi cei care deţin arme de foc fără licenţă să le poată predea voluntar fără consecinţe penale, ca răspuns la cele două atacuri armate soldate săptămâna trecută cu 17 morţi şi 21 de răniţi, într-una dintre ţările lumii cu cel mai mare număr de arme în circulaţie, informează Agerpres.

Ministerul de Interne a anunţat într-un comunicat că cei care depun arme, muniţii sau explozibili pe care le deţin ilegal în secţiile de poliţie înainte de 8 iunie nu vor fi sancţionaţi şi nici nu vor trebui să explice provenienţa lor.
Autorităţile au avertizat că, după această perioadă, se vor aplica „sancţiuni brutale” celor care deţin arme fără licenţa aferentă.


Planul guvernului sârb este să reducă cu 90% numărul persoanelor care deţin în prezent arme, să intensifice controalele şi să majoreze pedepsele pentru cei care le deţin ilegal.

În Serbia, cu o populaţie de 6,8 milioane de locuitori, există aproximativ 760.000 de arme în posesia a aproximativ 400.000 de oameni, una dintre cele mai mari rate din lume. Guvernul de la Belgrad vrea să reducă acest număr la maximum 40.000.

Printre măsuri, se preconizează şi introducerea unui moratoriu de doi ani privind eliberarea licenţelor pentru deţinerea oricărei arme, inclusiv a celor de vânătoare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.488 secunde