Șase nave au reușit să evite capturarea de către pirați

760
Pirații somalezi au atacat șase nave în cursul săptămânii trecute. Este vorba de vapoare sub pavilion indian, britanic, grec, singaporez și filipinez. În toate cazurile, echipajele au reușit să evite abordarea navelor.
Pe măsura creșterii numărului navelor de război care patrulează în apropierea coastei Somaliei și în Golful Aden, scade cel al navelor comerciale capturate de briganzi.
Cazul navei grecești Polaris, care a reușit să scape de atacatori a făcut înconjurul lumii. Evenimentul s-a petrecut la începutul săptămânii trecute. Nava de 13.000 tdw se afla în Golful Aden. Ea se îndrepta dinspre Bangkok spre Europa de Nord, încărcată cu melasă, în momentul în care a fost abordată de o ambarcațiune rapidă, cu două motoare. La bord se aflau 7 pirați înarmați cu carabine automate. Atacatorii erau foarte agresivi și timp de 20 de minute au încercat să urce la bordul lui Polaris, dar fără succes, din cauza manevrelor de evitare pe care le executa nava grecească.
Cei de pe Polaris au lansat mesajul de pericol, care a fost recepționat de crucișătorul american Vella Gulf. Acesta a trimis o echipă de intervenție, la bordul unui elicopter, care i-a capturat pe bandiți.
Anul trecut, în Golful Aden, au fost arestați peste 150 de pirați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6497 secunde