Se caută soluții pentru producția internă de ventilatoare

293
Se caută soluții pentru producția internă de ventilatoare - ss-1585998640.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că există contracte încheiate cu diverși furnizori pentru 400 de ventilatoare, dar că graficul de livrare nu este respectat și că se caută soluții pentru producția internă, transmite Agerpres.

"La ora actuală există contracte pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări care fusese stabilit nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau ale președinților din diferite țări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieșirile din țară ale ventilatoarelor. Căutăm soluții, încercăm să introducem în fabricație ventilatoare. Deja există o firmă americană care a pus la dispoziția producătorilor, inclusiv din România, proiectul, toate piesele componente și implicit patentul. Sigur că nu putem să îl folosim, să îl introducem în fabricație, ci să producem un număr de ventilatoare necesar", a arătat Orban, într-o declarație de presă susținută la finalul unei ședințe operative desfășurate la MAI.

El a menționat că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre posibilitatea reparării unor ventilatoare stricate, astfel încât să fie puse în funcțiune 80-100 de aparate suplimentare. De asemenea, a adăugat premierul, la Ministerul Apărării, se află în lucru un proiect de ventilator. "Sper cât de curând să putem să facem teste. Există un proiect care este făcut. Trebuie identificate capacități de producție pentru componente: aparatul de ventilare și monitorul și toate celelalte aparate care sunt folosite sunt foarte sensibile - de ele depinde viața pacienților și conțin foarte multe componente care trebuie să fie fabricate în cele mai bune condiții", a precizat Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde