Se înființează Registrul utilajelor, echipamentelor și instalațiilor

120
Se înființează Registrul utilajelor, echipamentelor și instalațiilor - seinfiinteazaregistrulutilajelor-1658147605.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin comun al ministrului transporturilor și ministrului cercetării privind aprobarea normelor metodologice pentru înființarea, funcționarea și utilizarea Registrului utilajelor, echipamentelor și instalațiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziție publică sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.


Registrul reprezintă o bază de date electronică care cuprinde informațiile necesare pentru identificarea utilajelor, echipamentelor și instalațiilor de care dispun operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziții publice. Scopul înființării lui este cel de a se crea un mecanism de verificare, pentru autoritățile contractante, a disponibilității utilajelor, echipamentelor și instalațiilor declarate de către operatorii economici a căror ofertă a fost desemnată câștigătoare în cadrul licitațiilor.

Stimați cititori, eu cred că această măsură ar trebui să fie dublată și de verificarea numărului de lucrători de care dispun câștigătorii licitațiilor. În prezent, numeroase lucrări de construcții de la infrastructura de transport rutier și feroviar sunt frânate de lipsa mâinii de lucru. Câștigătorii licitațiilor au de cele mai multe ori un număr insuficient de lucrători, fiind nevoiți să apeleze la subcontractori, care ba sunt, ba nu sunt, și a căror forță de muncă este slab pregătită. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5371 secunde