Se lansează un proiect pentru tinerii fără loc de muncă

192
1
Se lansează un proiect pentru tinerii fără loc de muncă - constantasomeri-1392812010.jpg

Articole de la același autor

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) organizează joi, 20 februarie, la hotel Ibis, începând cu ora 10.00, conferința de lansare a proiectului "Garanții pentru TINEri!" în regiunea Sud - Est.  


Proiectul "Garanții pentru TINEri!" este un proiect pilot cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, implementat de PTIR în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Blocul Național Sindical.


Pentru a veni în sprijinul tinerilor care se află în șomaj sau în căutarea unui loc de muncă, Consiliul European a recomandat statelor membre să inițieze o schemă de garantare pentru tineri care să vizeze măsuri active pentru inserția profesională a acestora. Schema pilot de tip "Garanții pentru tineri", finanțată prin POSDRU 2007-2013, va crește oportunitățile de acces pe piața muncii pentru cel puțin 5.000 de tineri la nivel național. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului național, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanții pentru tineri 2014 - 2020.


Proiectul "Garanții pentru TINEri!" contribuie la atingerea acestor obiective naționale prin operaționalizarea unei scheme de garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud-Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii. Participarea la acest eveniment este gratuită.


Comentează știrea

admirator
19 februarie 2014
frumos

si aia de peste 50 de ani, ce fac?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Social : Ce locuri de muncă sunt vacante
Pagina a fost generata in 0.4128 secunde