Se modifică programul cadru de emisiuni titluri de stat

153
Se modifică programul cadru de emisiuni titluri de stat - semodificaprogramulcadru-1459503394.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică proiectul de modificare a HG nr. 1264/2010 pentru aprobarea programului-cadru de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes".

Acesta reprezintă o facilitate neangajantă încheiată între Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de emitent, și un grup de instituții financiare selectate. În cadrul MTN pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat pe piețele externe, în baza unei documentații contractuale standard, oferind emitentului avantajul accesării piețelor de capital într-un timp mai scurt decât cel necesar parcurgerii etapelor pentru efectuarea fiecărei tranzacții individuale. Totodată, se asigură și flexibilitate în structurarea parametrilor emisiunilor, în funcție de strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale.

Ministerul Finanțelor Publice urmărește continuarea unor politici de finanțare predictibile și transparente, care să asigure creșterea sustenabilității datoriei publice și să conducă la reducerea costurilor pe termen mediu și lung, se arată în motivarea proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,43 bani
Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Avem 597 mii de șomeri declarați
Vineri, 01 Aprilie 2016
Stire din Economie : Rata șomajului a ajuns la 6,5%
Pagina a fost generata in 1.216 secunde