Se reiau procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor pentru transportul public de persoane

160
Se reiau procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor pentru transportul public de persoane - microbuzemaxitaxigara-1380279102.jpg

Articole de la același autor

Consiliile județene vor putea demara, în perioada imediat următoare, procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic județean, a anunțat, astăzi, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.


Reluarea procedurilor este posibilă ca urmare a faptului că actul normativ care stă la baza atribuirii traseelor produce efecte juridice, după ce, zilele trecute, solicitarea de suspendare a acestui act a fost respinsă. 


"Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins, ca neîntemeiată, cererea de suspendare a Ordinului Ministrului Administrației și Internelor și al Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 240/1614/2012 privind aprobarea criteriilor de evaluare, a punctajelor și a metodologiei de punctare privind criteriile de evaluare ale operatorului de transport, în vederea atribuirii traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic județean. Decizia ICCJ are nr. 6293/24.09.2013 și a fost emisă în cauza nr. 1020/46/2012, ca urmare a recursului înaintat de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne, care gestionau domeniul la data emiterii ordinului comun", se arată în informarea ministerului.


În consecință, consiliile județene pot iniția, în perioada stabilită de comun acord cu Centrul Național de Management pentru Societatea Informațională, procedurile de atribuire a traseelor din Programele județene de transport.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5593 secunde