Se scumpește curentul: 3% anual până în 2025

192
1
Se scumpește curentul: 3% anual până în 2025 - sescumpeste-1445519723.jpg

Articole recomandate

Prețul la energia electrică ar putea să se majoreze, conform estimărilor, cu până la 3% anual până în jurul anului 2025, iar nivelul costului de producere pe fiecare tip de sursă de energie se va apropia, indiferent de tehnologia utilizată, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Filip Cârlea, director al Centrului pentru Promovarea Ener- giilor Regenerabile și Eficiență Energetică.


Acesta susține că sectorul energiilor regenerabile devine competitiv pe zi ce trece din punct de vedere al costului tehnologiilor aplicate în raport cu tehnologiile convenționale și nu ar mai avea nevoie de susținere, prin orice tip de subvenție, după anul 2020.


În ceea ce privește producția de energie pe bază de cărbune, Filip Cârlea afirmă că doar Complexul Energetic Oltenia ar putea să supraviețuiască, însă, în cazul Complexului Energetic Hunedoara, costurile de producere de energie devin treptat tot mai mari, încât nu mai este atractiv pentru vreun investitor.


Cel mai probabil Complexul Energetic Hunedoara intră în insolvență sau chiar în faliment, iar o parte din minele de huilă din Valea Jiului încep să fie închise, consideră Cârlea.


Comentează știrea

Sorin
23 octombrie 2015
Scumpirile sunt bune pentru popor ,mai !

De fapt ,cu fiecare an ce trece,apar tot mai multe motive pentru a-i convinge pe cei inca nehotarati, sa plece din tara definitiv. De un secol se tot pretind sacrificii,cica patriotice ,pentru un viitor mai bun si ce sa vezi,asa este,viitorul devine din ce in ce mai roz pentru nemernici,acelasi tip de nemernici aflati parca dinastic la putere. Ei nu se sacrifica,ei ofteaza ca sufera la un loc cu noi,mai ales dupa bautura si haleala scumpa,dupa excursiile obositoare in tari diverse,pentru binele poporului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5006 secunde