Concurs Semne negative din comerț - scădere cu 6,4% față de aceeași perioadă din 2010

402

Articole recomandate

Comerțul, unul dintre principalele motoare ale economiei, dă semnale negative. Afacerile din acest sector au scăzut în luna mai cu 6,4 la sută față de perioada similară din anul trecut. Pe ansamblul primelor 5 luni, declinul este de 5,9 procente, potrivit Money.ro.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, publicate în această dimineață, cel mai mult au scăzut vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun, cu 10,3 la sută față de mai 2010 și cu 9,8 procente pe ansamblul primelor cinci luni din acest an. Comerțul cu produse nealimentare a scăzut, de asemenea, cu 3,9 la sută respectiv 2,4 procente.

 

Și vânzările de carburanți s-au diminuat cu 3,8 la sută în luna mai față de aceiași perioadă din anul trecut și cu 5,2 procente în intervalul ianuarie-mai 2011. Vestea bună este că, în mai, față de aprilie, datele din comerț arată ceva mai bine.

 

Afacerile au crescut, pe ansamblu, cu 0,2 la sută, influențate de creșterea vânzărilor de carburanți cu 3,5 procente. Comerțul cu produse alimentare și nealimentare a continuat să scadă cu 1,9 respectiv 1,6 la sută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Iulie 2011
Stire din Economie : Nave eficiente energetic
Pagina a fost generata in 1.8884 secunde