Concurs Sezonul reducerilor "topește" prețurile la haine și încălțăminte

1530

Articole de la același autor

Ieri a debutat oficial sezonul reducerilor. Majoritatea magazinelor constănțene afișează acum celebrele afișe-mamut, care anunță fie reduceri de
30-70%, fie oferte speciale, de genul "Orice produs costă 50 lei", "Cumperi 2 Produse, Plătești 1" sau "Reducere de 30% la TOATE produsele".
Cum era însă de așteptat, ninsorile recente au fost un catalizator pentru vânzările de îmbrăcăminte și încălțăminte, așa că stocurile de produse din magazine sunt acum destul de mici.
Doar în magazinele de lux, oferta este diversificată, reducerile masive aducând prețul produselor în raza bugetelor mici și medii.
Astfel, o pereche de ghete pentru bărbați costă acum între 50 și 200 lei, în timp ce încălțămintea pentru femei (99% din piață) se vinde la prețuri mult mai variate, cuprinse între 70 și 350 lei.
Pantalonii (fie ei jeanși sau orice alt model) pot fi cumpărați cu 50 - 250 lei, în timp ce pulovărele și bluzoanele costă între 55 și 170 lei.
Gecile, care se pare că vor mai fi de folos încă mult timp, sunt comercializate la prețuri cuprinse între 50 și 400 lei, alături de mănuși, fesuri și fulare, singurele produse care erau destul de ieftine pentru a mai beneficia de reduceri. Prețurile acestor accesorii gravitează în jurul valorii de 40-50 lei.
Cu toate că prețurile s-au micșorat peste noapte, constănțenii nu par să se înghesuie la cumpărături. Dacă alte orașe europene sunt blocate în aceste zile de mulțimea de fanatici ai shoppingului, principala arteră comercială a Constanței era aproape goală iar produsele din magazine erau inspectate, în cele mai multe cazuri, de vânzători.
"Ce cumpărături să faci când nu ai pe unde să mergi? Măcar de ar fi fost doar zăpadă, dar acum e o adevărată mocirlă pe stradă", spune vânzătoarea unui magazin central, de îmbrăcăminte, în timp ce vecina de business o aprobă.
Comercianții nu ar trebui totuși să se plângă, întrucât cei mai mulți și-au epuizat stocurile înainte de 1 ianuarie.
În același timp, cei care au o ofertă bogată de produse cu prețuri reduse sunt la mâna vremii. Și asta pentru că strada Ștefan cel Mare și aleile adiacente sunt încă acoperite cu zăpadă și niciun utilaj de deszăpezire nu va putea ajunge vreodată pe ele.
Mai rău, se anunță o revenire în forță a ninsorii, ceea ce înseamnă că, după produse, și shoppingul intră la reduceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7568 secunde