Sfaturi pentru o vacanță fără probleme, în UE

384
Sfaturi pentru o vacanță fără probleme, în UE - oferta61520783paris1-1313407052.jpg
Comisia Europeană a postat pe site-ul său următoarele sfaturi pentru cei ce își petrec vacanța în altă țară din UE:
Înainte de a pleca, luați cu dumneavoastră cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS). Pentru a-l obține, contactați casa de asigurări de sănătate.
Nu uitați cartea de identitate sau pașaportul. Ați putea avea nevoie de o dovadă a identității, de exemplu înainte de îmbarcarea în avion. De asemenea, veți avea nevoie de un document de identitate în cazul în care călătoriți în/din Irlanda, Regatul Unit, Bulgaria, Cipru sau România, întrucât aceste state nu aparțin spațiului fără frontiere interne.
Dacă doriți să călătoriți cu pisici, câini sau dihori domestici, nu uitați să aveți la dumneavoastră pașaportul pentru animale de companie. Acesta reprezintă dovada vaccinării antirabice. Unele țări (Irlanda, Regatul Unit, Finlanda, Malta și Suedia) impun cerințe suplimentare. Vă recomandăm să verificați normele aplicabile în țara de destinație. În prezent, legislația națională reglementează și transportul pentru alte animale.
Dacă intenționați să folosiți des mobilul pentru a telefona sau naviga pe internet, contactați-vă operatorul de telefonie mobilă. Dacă depășiți pragul de 50 de euro și nu ați declarat din timp că intenționați să-l depășiți, operatorul vă va întrerupe serviciile pentru a vă proteja de plata unor facturi prea mari. Aveți libertatea de a stabili un prag mai redus sau mai ridicat înainte de plecare. UE a introdus un plafon pentru tarifele la servicii de convorbire și mesagerie în regim de roaming.
Rețineți sau notați numărul valabil în toată Europa în caz de urgență: 112. Operatorii vă pot răspunde în mai multe limbi, în funcție de țara în care vă aflați.
Aflați care sunt drepturile de care beneficiați când utilizați transportul aerian sau feroviar pe teritoriul UE. Pasagerii cu mobilitate redusă și persoanele cu handicap au drepturi suplimentare pentru aceste modalități de transport.
Pentru a afla cum vă poate ajuta UE, contactați serviciul de informare al Comisiei, Europe Direct.. Vă puteți formula întrebările în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Economie : S-a ieftinit benzina! Vezi cu cât
Pagina a fost generata in 2.323 secunde