Și totuși, unde sunt tichetele Rabla?

475
2
Și totuși, unde sunt tichetele Rabla? - programrabla-1372776725.jpg

Articole de la același autor

Colectorii constănțeni de rable încă mai așteaptă un răspuns în scandalul tichetelor distribuite (evaporate) peste noapte, în cea de-a doua etapă a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, la fel ca și proprietarii de mașini vechi. 

Reprezentanții celor trei rematuri din județ (validate în acest an) se confruntă zilnic cu oamenii nemulțumiți care le cer socoteală, într-un fel sau altul, pentru această situație care, cel puțin deocamdată, pare să nu aibă rezolvare.

Deși a trecut mai bine de o săptămână de când Administrația Fondului pentru Mediu anunța că, urmare a sesizărilor primite din partea unor colectori validați în "Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național", președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, a dispus declanșarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare și distribuire a tichetelor, încă nu s-a reușit formularea sau, poate mai bine spus, găsirea unor explicații care să tranșeze și această problemă.

Neoficial, Constanța, ca și alte județe, a rămas fără tichete din cauza unei erori în sistemul informatic. O parte dintre vou-cherele primite de colectori în prima etapă a programului nu ar fi fost validate (de la toți trei!), așadar la cea de-a doua distribuire a tichetelor toți au fost automat excluși din "cursă". Pe de altă parte, tot neoficial, colectorii spun că sunt mai mult sau mai puțin de acord cu această variantă. Știu că au avut dosare perfecte depuse la Administrația Fondului pentru Mediu, la fel cum știu că au respectat absolut toate cerințele și termenele de depunere a documentației, așadar din acest punct de vedere nu poate fi decât o eroare de la nivel central. Totuși, chiar și cu această presupusă eroare, situația pare cusută cu ață albă, așadar așteaptă cu mare interes un răspuns oficial, rezultatele anchetei dispuse de conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și, poate cel mai important, o soluție pentru deblocarea acestei situații pentru care nimeni, de la nivelul județului Constanța, nu este vinovat.

Până una, alta, proprietarii de mașini vechi care sperau să obțină un tichet și astfel să aibă și o reducere la cumpărarea unui autoturism nou n-au altă soluție decât să aștepte și să spere, totodată, că va mai exista o suplimentare sau o redistribuire. Or, mai există așa numita "piață neagră" a voucherelor. Pe site-urile de profil, constănțenii care au reușit să pună mâna pe un tichet în prima etapă a programului cer acum între 2.400 și 3.500 de lei. Sunt însă și persoane care vor să obțină 4.500 de lei!

Reamintim că nu doar colectorii din Constanța s-au trezit dați la o parte din program, ci și cei din Argeș, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Dolj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova și Vaslui.

Comentează știrea

joe
3 iulie 2013
zgarciti

Am si eu un tichet. Are el valoare de 6500 Ron dar toti il vor la 2500 Ron preferabil. Ba, ma lasi? Este totusi o diferenta mare pana la valoarea reala a tichetului. E situatie de "muieti-s posmagii".

noni
3 iulie 2013
si ce faci cu el ?

Masina noua nu poti lua ca sigur nu ai bani, dar nici tichetul nu i-l vinzi ca nu e la un pret rezonabil. Acum vin si eu cu aceeasi intrebare, cum ti se mai par posmagii cand sti ca nu ai prea multe optiuni ? Gandeste logic, sunt putini cei care mai au bani de masini noi si sunt dispusi sa piarda multi bani pe masini noi, deci profita de moment si vinde-l, ce e in mana nu e minciuna. Ramai cu el, expira si o s avaloreze O lei, nici biscuiti nu mai iei de banii aceia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5536 secunde