Silozurile lui Anghel Saligny, sub "invazia" schelelor

601
Silozurile lui Anghel Saligny, sub
Proiectele de modernizare a silozurilor lui Anghel Saligny, din portul Constanța, sunt în plină desfășurare. Fațadele silozurilor nr. 1 și nr. 2 sunt acoperite de schele și constructorii se străduiesc să redea zidurilor înfățișarea de acum un secol.


Proiectul inițiat de firma Niva Prodcom SRL, proprietara silozurilor nr. 2 și nr. 3, are valoarea de 2.300.000 euro, din care 50% reprezintă fonduri euro-pene, 30% resurse proprii, iar 20% împrumut de la bănci. În cadrul lui va fi înlocuit sistemul de aspirație cu altul nou, eficient, fapt ce va duce la eliminarea pulberilor din aer. Estacada va fi practic reconstruită, modernizată. Cu avizul Ministerului Culturii, exteriorul silozurilor va fi refăcut conform planurilor inițiale, realizate de inginerul Anghel Saligny. În interior, vor fi schimbate benzile transportoare de încărcare la nave, cu altele de capacitate mai mare. De la 10.000 tone, în 24 de ore, se va ajunge la o rată de încărcare de 14.000 tone. În plus, din fonduri proprii va fi instalat un uscător de 800 tone, în 24 ore.

Printr-un proces de modernizare asemănător, co-finanțat cu fonduri europene, trece și silozul nr. 1, aflat în proprietatea firmei "Silo Port" SRL. Valoarea proiectului este de 7.690.962 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde