Sindicatele au obținut două "puncte" în disputa cu administrația portuară

208
Sindicatele au obținut două
Conflictul dintre sindicate și administrația portului Constanța continuă și nu există nicio speranță de rezolvare. Cu certitudine că acțiunile de protest din fața Gării Maritime, începute pe 27 februarie 2012 vor continua până la Paști și mult timp după Învierea Domnului. De altfel, Federația Națională a Sindicatelor Portuare urmează să primească avizul Primăriei Constanța pentru organizarea adunărilor publice și după data de 31 martie, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", președintele Petre Costel.

Disputa în justiție cu Compania Națională Administrația Portuară s-a încheiat cu două succese pentru sindicate. "Am fost anunți de avocatul nostru că instanța de judecată a recunoscut dreptul nostru de a organiza acțiuni de protest în portul Constanța, drept contestat de administrația acestuia. Într-un alt dosar, instanța de judecată a dispus accesul nostru în baza sportivă a portului, pentru care avem un contract de concesiune valabil până în 2020" - a afirmat liderul federației.

Pe data de 29 martie, reprezentanții sindicatelor au fost invitați la ședința consiliului de administrație al CNAPMC. "Noi am ridicat aceleași revendicări și ni s-a răspuns cu aceleași argumente. Nu s-a făcut niciun pas înainte pentru rezolvarea cererilor noastre" - a afirmat Petre Costel.

Răspunsul promis de ministrul transporturilor, Alexandru Nazare, la revendicările sindicatelor, printre care și cererea de demitere a directorului general al CNAPMC, Andrei Aurelian Popa, întârzie. E puțin probabil că va veni vreodată. Tăcerea este și ea un răspuns, lucru pe care sindicatele îl pricep foarte bine. De altfel, nici nu și-au făcut prea mari iluzii că Ministerul Transporturilor le va da satisfacție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 30 Martie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 1.5107 secunde