Sindicatele din administrația locală își cer drepturile în Piața Victoriei

138
Sindicatele din administrația locală își cer drepturile în Piața Victoriei - sindicateadministratialoicala-1432654309.jpg

Articole de la același autor

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) organizează, astăzi, 27 mai 2015, începând cu ora 10, un miting de protest în Piața Victoriei, din București. Acțiunea a fost precedată de după greva de avertisment din data de 20 februarie 2015 și greva generală de o zi din data de 30 aprilie 2015.

"În cazul în care și după această acțiune de protest Guvernul României adoptă aceeași atitudine sfidătoare față de problemele salariaților pe care îi reprezentăm, manifestând nepăsare și indiferență în raport cu angajații din administrația publică locală, pe care îi tratează ca niște slujitori fără drepturi și cărora statul român nu are obligația de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu în comparație cu celelalte categorii de bugetari (învățământ, sănătate, apărare, asistență socială precum și aparatul administrației centrale - categorii care au beneficiat de creșteri salariale și de derogări de la legislația care limitează drepturile salariale), FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acțiuni de protest stabilită, și anume, greva generală pe termen nelimitat în administrația publică locală din România. La această acțiune vor participa și alte federații din sectorul nostru de activitate, FNSA având, în acest sens, încheiat un protocol aceste organizații sindicale.

Revendicările noastre minimale și decente sunt:

1. Reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii;

2. Creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice" – se arată în comunicatul de presă sosit la redacție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Mai 2015
Stire din Economie : Euro a pierdut 1,80 bani
Miercuri, 27 Mai 2015
Stire din Economie : Dolarul cedează 1,42 bani
Marţi, 26 Mai 2015
Stire din Economie : Euro câștigă 1,34 bani
Marţi, 26 Mai 2015
Stire din Economie : Dolarul câștigă 3,77 bani
Pagina a fost generata in 1.0995 secunde