Sindicatele din CFR se așteaptă la peste 10.000 de concedieri

564

Articole de la același autor

Circa 1.000 de delegați ai sindicatelor feroviarilor din întreaga țară s-au întâlnit ieri, la București. În cadrul reuniunii, liderii naționali au prezentat rezultatele convorbirilor purtate în ziua precedentă, cu ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Participanții și-au exprimat dezacordul față de trimiterea lucrătorilor în șomaj tehnic și de preconizatele concedieri.
Potrivit liderilor sindicali, șomajul tehnic a dus la majorarea cheltuielilor cu forța de muncă, întru-cât a crescut volumul de ore suplimentare. Pe de altă parte, activitatea a fost grav afectată de lipsa de personal, ajungându-se la mari întârzieri ale trenurilor.
Liderii de sindicat au informații că se pregătesc disponibilizări masive de personal: 5.000 de angajați la CFR Marfă, 3.900 de angajați la CFR Călători și 1.700 - 1.800 de salariați la CFR Infrastructură. Ei consideră că acestea nu sunt justificate în totalitate.
Ieri, un grup de circa 100 de feroviari a pichetat Ministerul Transporturilor. Unul dintre liderii de sindicat a avertizat că lucrătorii feroviarii vor întrerupe lucrul spontan, nemaiprezentându-se la program, dacă nu primesc răspunsurile solicitate ministrului transporturilor.
Printr-un comunicat de presă, Ministerul Transporturilor a reamintit faptul că încă din data de 12 august 2010 a anunțat că, în această săptămână, conducerile companiilor din sectorul feroviar de stat "pregătesc propuneri de creștere a veniturilor și scădere a cheltuielilor", care vor fi prezentate conducerii ministerului.
"În momentul în care va exista o variantă agreată, imediat vor fi invitați la minister reprezentanții tuturor structurilor sindicale pentru discuții și negocieri. Reamintim că ministrul Transporturilor și Infrastruc-turii, Radu Berceanu, a anunțat, vineri, 13 august 2010, că ministerul nu are ca țintă niciun program de disponibilizări, ci soluții de scădere a cheltuielilor și creștere a veniturilor companiilor feroviare."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 August 2010
Stire din Economie : Prețul pâinii stă la dospit
Pagina a fost generata in 1.6895 secunde