Concurs Sindicatele i-au dat un avertisment sever Guvernului Boc II

160

Articole de la același autor

Mitingul organizat ieri, în Capitală, de cele patru mari confederații sindicale, CNS Cartel ALFA, BNS, CSDR și CNSLR-Frăția, s-a transformat într-un protest antiguvernamental, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Petre Costel, liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.
Participanții (în număr de 20.000 de persoane după unele aprecieri, 35.000, după altele), reprezentând toate sectoarele economiei naționale, și-au exprimat nemulțumirea față de politica economică și socială a guvernului, față de Legea unică de salarizare a bugetarilor și față de intenția Executivului de a promova Legea pensiilor prin asumarea răspunderii, fără a o discuta cu partenerii sociali și a o supune dezbaterii parlamentului.
"Mitingul și-a atins scopul – apreciază Ion Caraignat, președintele filialei constănțene a CNS Cartel Alfa. Prin numărul foarte mare al celor prezenți la acțiunea de protest, am demonstrat că suntem solidari și că reprezentăm o forță. Guvernul va fi obligat să țină cont de revendicările noastre."
La rândul său, Petre Costel consideră că: "În fața acestei demonstrații de unitate și forță sindicală, Executivul nu are altă soluție decât să dialogheze cu sindicatele și să rezolve problemele ridicate de ele. De altfel, liderii confederațiilor sindicale urmează să discute, în cursul zilei de 8 octombrie 2009, cu premierul Emil Boc, lista revendicărilor. Noi credem că actuala putere politică a înțeles mesajul oamenilor: dacă nu le dau satisfacție, democrat – liberalii vor fi înlăturați de la guvernare."
Revendicările comune ale celor patru confederații sindicale sunt: asigurarea salariului minim pe economie de 740 lei, în 2010, și 1.300 lei, în 2014; modificarea Legii salarizării unitare în sectorul bugetar, prin refacerea grilelor de salarizare, în conformitate cu principiile și criteriile convenite cu sindicatele; dezvoltarea economiei naționale, prin investiții și susținerea firmelor; aplicarea pactului pentru ocupare – pentru crearea de noi locuri de muncă stabile; asigurarea protecției lucrătorilor aflați temporar fără loc de muncă; majorarea pensiilor.
La mitingul din Capitală au fost prezenți circa 1.000 de sindicaliști din județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.627 secunde