Fără rezultate palpabile

Sindicatele și guvernul au exersat dialogul social la Cotroceni

257
Liderii confederațiilor sindicale s-au întâlnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu ministrul finanțelor, Varujan Vosganian, și cel al muncii, Paul Păcuraru, în prezența președintelui Traian Băsescu. Valentin Mocanu, secretarul general adjunct al CNSLR-Frăția, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că problemele discutate au vizat, în principal, ocuparea și formarea profesională, precum și capacitatea bugetului recent adoptat de a susține sistemul de pensii. "Nu sunt doar probleme de moment, ci și de perspectivă pentru România. Acesta este și motivul pentru care sindicatele au solicitat modificările la buget" – afirmă Mocanu.
Liderii confederațiilor sindicale consideră că reducerea cu 6% a contribuției la fondul de asigurări sociale pune în pericol bugetul de pensii și cel de șomaj. "În legătură cu fondul de șomaj, noi am spus că nu trebuie neapărat redusă contribuția, ci trebuie regândit modul în care se cheltuiesc banii. Noi dorim ca o parte mai mare din fondul de șomaj să fie alocată formării profesionale. Vrem să schimbăm perspectiva spre dezvoltarea forței de muncă și creșterea capacității sale de adaptare la cerințele pieții."
S-a convenit ca în termen de o lună să se organizeze o nouă întâlnire, pentru găsirea unor soluții viabile la propunerile sindicale. Acestea urmează să fie înscrise într-un act normativ.
"Asupra Legii bugetului nu s-a mai revenit, eventualele modificări urmând a se face la rectificarea bugetară. Cred că până la urmă a fost un lucru benefic că ne-am întâlnit chiar și sub aceste auspicii. S-a mai pus în mișcare mecanismul dialogului social, care instituțional ar fi trebuit să funcționeze. E bine că purtăm discuții privind problemele de perspectivă, nu doar chestiunile de moment" - a declarat liderul sindical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0919 secunde