Sindicatele strâng semnături pentru greva generală

209
România se îndreaptă spre cea mai gravă criză socială din ultimii 20 de ani. Ca reacție la intențiile Guvernului Boc de a aplica măsurile dure de reducere a cheltuielilor bugetare, culminând cu amputarea salariilor din sistemul de stat cu 25% și a pensiilor cu 15%, marile confederații sindicale au început pregătirile pentru greva generală din 31 mai 2010.
În întreaga țară, organizațiile membre strâng semnături pentru întreruperea lucrului. Emilian Marian, președintele executiv al Federației Publisind, care deține și președinția Sindicatului Funcționarilor Publici din Finanțele Publice Constanța, a confirmat că în structurile pe care le conduce se derulează, deja, această operațiune.
"Încă nu am stabilit modul concret în care se va desfășura greva. Probabil că va fi pe timp nelimitat doar în sectorul bugetar. Sectorul privat va organiza o grevă de solidaritate de o zi" – a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Petre Dandea, vicepreședintele Confederației Sindicale Cartel "Alfa".
Între timp, negocierile dintre guvernanți și partenerii sociali continuă. Ieri, sindicatele, șeful guvernului și conducerile ministerelor Finanțelor și Muncii au avut o nouă rundă de discuții, fără a se ajunge la un acord.
La sfârșitul zilei, premierul Emil Boc a anunțat că dialogul va continua până miercuri, 26 mai, când guvernul va aproba scrisoarea de intenție către FMI. Primul ministru a menționat că există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor. "Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realitățile economice", a spus Boc.
La rândul său, Bogdan Hossu, liderul Cartelui "Alfa" a declarat că, la întâlnirea de ieri, sindicaliștii
le-au propus premierului și ministrului Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu, trecerea la impozitarea diferențiată a salariilor și pensiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2381 secunde