Sindicatul "Navalistul" distribuie ajutoare de grevă, de 1.100.000 de lei (galerie foto)

1944
Sindicatul
iGreviștii de la "Daewoo - Mangalia Heavy Industries" au marcat cea de-a zecea zi de grevă generală printr-o acțiune de stradă. Vineri, cu începere de la ora 8,30, peste 1.000 de lucrători au participat la un marș și un miting de protest.
Înarmați cu fluiere, tobe și vuvuzele, sindicaliștii au mărșăluit pe străzile Mangaliei până în piața centrală. Pe o pancardă uriașă stătea scris mesajul lor către administrația companiei: "Daewoo mai presus de lege? Dați-ne banii!".
De la microfonul mitingului, Marin Florian, liderul Sindicatului "Navalistul", a anunțat că negocierile cu administrația DMHI sunt practic blocate. El a acuzat administrația că face presiuni asupra greviștilor să se întoarcă la muncă, amenințându-i cu sancțiuni. Din această cauză, între 20 și 40 lucrători au cedat, reluând lucrul.
Liderul sindical a dezvăluit că greva a paralizat activitatea subcontractorilor de la DMHI, cărora compania nu mai este în stare să le asigure front de lucru.
El a acuzat politica dusă de reprezentanții statului român în consiliul de administrație al DMHI, care au urmărit propriile interese, în timp ce compania înregistra an de an pierderi tot mai mari.
Marin Florian a declarat că DMHI a ajuns subcontractorul acționarului majoritar, din Coreea de Sud și că tot ce se construiește la Mangalia se face cu materiale și echipamente impor-tate din această țară. "Prin munca noastră, susținem de fapt economia Coreei" - a afirmat el.
Liderul de sindicat a anunțat că greviștii vor primi ajutoare în valoare totală de 1.100.000 de lei, bani strânși din cotizația sindicală.
Participanții la miting au cerut demisia conducerii coreene a DMHI și și-au exprimat hotărârea de a continua greva până la satisfacerea revendicărilor salariale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4114 secunde