Sistemul național antigrindină a lansat 250 de rachete

101
Sistemul național antigrindină a lansat 250 de rachete - sistemulnationalantigrindina-1653225780.jpg

Articole de la același autor

În intervalul 13-19 mai 2022, în cadrul sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor s-au realizat cinci acțiuni de intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 43 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare. Din punctele de lansare ale unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul sistemului, au fost lansate 250 de rachete antigrindină, pentru a proteja culturile agricole și comunitățile locale din zonele de intervenție.

În ziua de 13 mai, în estul țării s-au înregistrat fenomene meteo extrem de violente, necesitând un consum de 159 de rachete antigrindină pentru protecția culturilor și comunităților din zona Cotnari și Huși.


În această perioadă a fost activată în repetate rânduri procedura Bază Notam pentru majoritatea unităților din cadrul sistemului. Autoritățile aeronautice civile și militare au emis mai multe interdicții de tragere, fără a se înregistra pagube în zonele protejate. În urma activităților de intervenții active în atmosferă efectuate, precipitațiile au ajuns la sol sub forma lichidă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9578 secunde