SLN inițiază un centru permanent de raportare a accidentelor, deceselor și îmbolnăvirilor marinarilor

288
SLN inițiază un centru permanent de raportare a accidentelor, deceselor și îmbolnăvirilor marinarilor - 5d92c072dfade57b8a6159a56792646f.jpg
Sindicatul Liber al Navigatorilor va realiza, alături de organizațiile din celelalte țări europene, propriul studiu privind situația personalului navigant.
"Vom face o diagnoză a efectivelor de navigatori activi, pe funcții, a contingentelor de absolvenți ai învățământului superior de marină, a numărului de studenți ale căror studii sunt finanțate de stat, de armatori sau de către familii. Vrem să aflăm câți dintre navigatorii care participă la cursurile organizate de CERONAV își plătesc singuri taxele de școlarizare și câți sunt pregătiți pe banii armatorilor. Vrem să recenzăm cadeții și să aflăm câți dintre ei se pregătesc pe navele armatorilor europeni. Ne interesea-ză și situația de pe navele de complezență" - a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN.
Sindicatul va organiza, de asemenea, un centru permanent de raportare a accidentelor, deceselor și îmbolnăvirilor în rândul marinarilor, în special ai celor de pe navele europene.
"În acest scop vom cere modificarea legislație, astfel încât companiile de crewing să aibă obligația de a raporta toate cazurile către acest centru, care poate fi organizat de către Autoritatea Navală Română, dar și de către SLN. În funcție de cazurile înregis-trate și de cauzele evenimentelor, se vor realiza statistici la nivel euro-pean, care vor servi la perfecționarea cadrului legislativ internațional" - a precizat Mihălcioiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Decembrie 2010
Stire din Economie : "Marea Noastră" - o revistă "pe val"
Pagina a fost generata in 1.7899 secunde