Sprijin european pentru cele mai defavorizate persoane

127
Sprijin european pentru cele mai defavorizate persoane - sprijineuropeanpentrucelemaidefa-1611340340.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European a aprobat propunerea de a se furniza mai multe fonduri pentru sprijinirea celor mai defavorizate persoane din Europa, în faza de redresare. Statele comunitare vor putea utiliza fonduri din pachetul „Asistență în materie de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei” (React-EU), care furnizează resurse suplimentare în vederea combaterii impactului social și economic al pandemiei de Covid-19, pentru programe finanțate din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Fondul oferă, deja, alimente, îmbrăcăminte și alte tipuri de asistență materială de bază.

În medie, începând din 2014, aproximativ 13 milioane de persoane din statele UE beneficiază, în fiecare an, de sprijin din partea acestui fond. Potrivit unui raport, cererea înregistrată în băncile de alimente a crescut cu până la 50% în comparație cu perioada anterioară pandemiei de COVID-19.

Instrumentul de redresare Next Generation EU al UE, în valoare de 750 de miliarde de euro, include o sumă de 47,5 miliarde de euro pentru React-EU. Aceste fonduri pot fi cheltuite până la sfârșitul anului 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2912 secunde