Sprijinul comunitar pentru producătorii de lapte va fi extins până în februarie 2010

196
1
Sprijinul comunitar pentru producătorii de lapte va fi extins până în februarie 2010 - a283fe64e2fbe434793656a8e2f25fb3.jpg
Parlamentul European a aprobat cu 447 voturi pentru, 70 împotrivă și 16 abțineri, o propunere legislativă prin care se extinde ajutorul pentru achiziționarea de unt și lapte praf degresat până în februarie 2010, ajutoare care au fost prevăzute inițial a se încheia la 31 august. Sprijinul se va extinde și asupra brânzeturilor.
În rezoluția Parlamentului European referitoare la criza din sectorul produselor lactate, deputații europeni au solicitat mai multe acțiuni menite să rezolve problemele pe termen mediu și lung din sectorul lactatelor. "Comisia ar trebui să introducă măsuri imediate de stimulare a cererii de produse lactate, precum finanțarea programului «lapte în școli». În plus, solicităm crearea unui fond european pentru produsele lactate în valoare de 600 de milioane de euro, prin care să se acorde ajutor organizațiilor și cooperativelor de producători și să fie sprijinite investițiile în domeniul agricol", se specifică în rezoluție.
De asemenea, Comisia ar trebui să îmbunătățească transparența prețurilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente. De fapt, în multe state membre prețurile rămân în mod vizibil mari, în ciuda unei scăderi dramatice a celor de producător.
În final, Parlamentul invită Comisia să examineze felul în care pot fi menținute pe termen lung, după eliminarea restituirilor la export, creditele corespunzătoare în cadrul sectorului produselor lactate și să autorizeze asigurarea creditului la export în domeniul agriculturii, după modelul practicat în SUA.

Comentează știrea

dgqGbcSsxBHLiAZ
10 februarie 2012
KhygebpcsNTZtickWTp

Buna ziua, eu am liucot pĂ®na Ă®n 1978 sau’79 pe mosilor nr 2-sute si ceva nu mai Ă®mi aduc aminte , stiu ca Ă®n spatele casei era Cuptorul deAur unde faceau pĂ®inea si alte bunatatzi ……

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Economie : România trebuia să se descurce fără FMI
Pagina a fost generata in 2.3942 secunde