În atenția autorităților locale și constructorilor

Standarde de cost pentru lucrările de infrastructură finanțate din bani publici

293
Standarde de cost pentru lucrările de infrastructură finanțate din bani publici - 91f598bf985c56bf8aca7f1903ea981c.jpg
Guvernul a aprobat în ședința din 14 iulie 2010, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, standardele de cost pentru: reabilitarea drumurilor județene clasa tehnică III - V, modernizarea drumurilor județene clasa tehnica III - V și sistemele centralizate de alimentare cu apă în mediul rural.
Standarde de cost au fost elaborate deoarece nu existau astfel de documente orientative și s-au constatat mari diferențe între prețurile acceptate la nivelul autorităților contractante, pentru categoriile de lucrări de natura celor care fac obiectul acestor standarde.
Standardele constituie docu-mente de referință. Ele vor fi folosite pentru: fundamentarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiții, fundamentarea necesarului de fonduri publice pentru finanțarea programelor de investiții în condiții de eficiență economică și analiza ofertelor de către membrii comi-siilor de evaluare, în vederea adjudecării contractelor privind execuția lucrărilor de construcții. De asemenea, ele vor servi și operatorilor economici la elabo-rarea ofertelor, în vederea contractării lucrărilor de construcții.
La stabilirea standardele de cost s-au avut în vedere: costurile la obiective similare, contractate în perioada 2008-2009 și costul investiției de bază rezultat din rularea listelor cu cantități, pe categorii de lucrări, în prețuri - ianuarie 2010.
Standardele de cost amintite constituie anexa la Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr. 363/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiții finanțate din fonduri publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7569 secunde