Statul a intrat în paralizie financiar - fiscală

458
Inima sistemului financiar din România s-a blocat. Fiscul nu mai preia "sânge" de la contribuabili și nu-l mai pompează în instituții, în sistemul de pensii, de sănătate și învățământ. Revolta funcționarilor din Ministerul de Finanțe a blocat colectarea și circulația banului public.
În cazul județului nostru, majoritatea departamentelor din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice nu mai funcționează, a declarat directorul executiv Bogdan Huțucă. "Este vorba în primul rând de administrațiile fiscale din municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia, din orașele și comunele județului, care gestionează relația cu contribuabilii. Aceștia nu pot depune documente la organul fiscal, nu li se pot soluționa cererile (cum ar fi: emiterea de certificate fiscale, reglarea evidenței pe plătitori, obținerea unor adeverințe). Colectarea taxelor și impozitelor este blocată, cu repercusiuni asupra activității de executare silită. Nu se mai acordă asistență contribuabililor. Nu mai funcționează Trezoreria statului, unde se fac încasările și plățile de la instituții publice și către instituții publice" - a precizat directorul.
În cadrul DGFP Constanța, sunt angajați 850 de lucrători. Ei trebuie să administreze relațiile fiscale cu 60.000 de firme mici și mijlocii, la care se adaugă ONG-urile și populația.
Referindu-se la consecințele revoltei lucrătorilor din fisc, Emilian Marian, președintele executiv al Federației Publisind, care deține și președinția Sindica-tului Funcționarilor Publici din Finanțele Publice Constanța, a declarat: "Consecințele acestei acțiuni le vor suporta, din păcate, contribuabilii. Au de depus declarații, de făcut plăți. Nu se pot face plățile către celelalte instituții ale statului. Nu înțeleg poziția Guvernului României față de lucrătorii Ministerului Finanțelor Publice. Nu am cerut drepturi mai mari decât ale celorlalți români. Am cerut ceea ce era normal, prevăzut de legislație. Guvernul își bate joc de noi, iar prin aceasta de o țară întreagă. Acțiunea aceasta, dacă va continua, nu se știe cum va degenera și cine o va mai putea controla."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Octombrie 2010
Stire din Economie : Greva l-a întors de la graniță
Vineri, 15 Octombrie 2010
Stire din Economie : "Hoții! Hoții! Vrem banii noștri!"
Pagina a fost generata in 1.5559 secunde