Suspiciuni de fraudă și conflicte de interese în proiecte cu bani de la UE

184
Suspiciuni de fraudă și conflicte de interese în proiecte cu bani de la UE - 1329490803comisiaeuropeana-1346876508.jpg
Comisia Europeană ar putea lua decizia de suspendare a plăților în cazul unor programe operaționale, a declarat, ieri, Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, la finalul ședinței guvernului. Comisia va transmite, cel târziu în luna octombrie, rezultatele unor evaluări realizate în această vară. Rata absorbției a rămas la nivelul de 10%. Între timp, au intervenit întreruperi de plăți în cazul unor programe.
"O întrerupere de plăți vizează programul operațional de mediu, unde în urma unei misiuni de audit efectuate de Autoritatea Română de Audit au fost constatate niște conflicte de interese apărute după un proces de licitație publică. În baza acestor evidențe, Comisia Europeană a decis să întrerupă plățile pentru acest program operațional"- a explicat ministrul.
O întrerupere de plăți există și pe proiectele legate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). În acest caz, s-a plecat de la o suspiciune de fraudă vizând o porțiune din autostrada Arad-Nădlac. O altă întrerupere de plăți există pe axa IMM-urilor, în cadrul programului opera-țional sectorial de creștere a competiti-vității economice, tot din cauza unor suspiciuni de fraudă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Economie : Estimările INS privind PIB
Pagina a fost generata in 1.7273 secunde