Sute de constănțeni au participat la Campania "Iubește Marea"

62
Sute de constănțeni au participat la Campania

Articole de la același autor

Campania "Iubește Marea" a ajuns la final. Câteva sute de constănțeni s-au implicat în seria celor cinci evenimente organizate de Asociația Civică pentru Constanța, se arată într-un comunicat de presă. Ultimul episod din această vară a avut loc vineri, 28 august, pe velierul "Adornate". 


"Campania inițiată de Asociația Civică pentru Constanța, în parteneriat cu Academia Navală "Mircea cel Bătrân", a debutat pe 11 iulie 2015 cu o tombolă pe tema "Marinar pentru o zi". Câștigătorii tombolei au primit cadou o ieșire în larg pe velierul "Adornate", pentru a descoperi, într-o experiență unică, tainele navigației cu pânze pe Marea Neagră. 


Pe 25 iulie, în cadrul aceleiași campanii, bloggerii constănțeni au arătat că iubesc nu numai scrisul, ci și marea, îmbarcându-se la bordul velierului pentru câteva activități marinărești: cățăratul pe catarge, întinsul velelor, stăpânirea cârmei, amarajul și navigarea cu motor. Bloggerii au profitat de o zi de sfârșit de vară pentru a-și găsi surse de inspirație, admirând peisajele oferite de Mărea Neagră, meduzele uriașe care înotau în jurul velierului, dar și observând Portul Constanța și litoralul românesc.
A venit data de 30 iulie, când organizatorii campaniei "Iubește marea" au lansat un concurs de fotografie pentru toți amatorii de peisaje marine, intitulat "Marea prin ochii tăi". Fotografiile câștigătorilor au fost expuse pe faleză pe 15 august, pentru a putea fi admirate de constănțeni și de toți participanții la festivitățile organizate de Ziua Marinei. Câștigătorilor concursului de fotografie le-a fost oferită, pe lângă aparate de fotografiat și alte cadouri, și o plimbare pe velierul Adornate, însoțiți de cineva drag, pentru a putea admira de foarte aproape ceea ce au fotografiat cu plăcere pentru concurs. 


Pe 6 august, campania "Iubește marea" a oferit unui grup de 15 tineri de la Fundația Baylor Marea Neagră și însoțitorilor acestora o expediție pe Adornate pentru o inițiere în secretele navigației. Copiii s-au bucurat să descopere meseria de marinar făcând noduri marinărești, concursuri de desen pe teme marine, inițierea în bazele navigației, a manevrelor de ridicare a ancorei și de acostare în port. 


Pe 28 august, 15 tineri cu rezultate deosebite la învățătură din cadrul centrelor de plasament coordonate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au fost invitați la rândul lor la bordul "Adornate" în cadrul Campaniei "Iubește Marea". Echipajul velierului "Adornate", reprezentanții Academiei Navale dar și membrii asociației au răspuns întrebărilor copiilor despre avantajele și constrângerile meseriei de navigator, au povestit momente amuzante din meseria de marinar și i-au ajutat să descopere câteva din bazele practice ale acestei meserii. 


Campania "Iubește marea" a avut două componente: una de divertisment, prin care o parte a societății civile constănțene a fost invitată să experimenteze momente inedite la bordul velierului "Adornate" și să descopere frumusețea croazierelor pe mare, promovand altfel litoralul românesc, marea și orașul Constanța. Cea de-a doua, educativă, având drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocațională în rândul tinerilor aflați în punctul de a alege o carieră" – se arată în comunicatul de presă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Martie 2015
Stire din Sănătate : ANALIZĂ GRATUITĂ, la CONSTANȚA
Pagina a fost generata in 0.6325 secunde