Tarife de interconectare mai mici pentru telefonia mobilă, de la 1 septembrie

280

Începând cu data de 1 septembrie, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii rețelelor mobile de telefonie vor scădea cu 24%, până la nivelul de 3,07 eurocenți/minut, au anunțat ieri reprezentanții Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Aceasta este a doua etapă de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobilă în acest an, după cea din martie, când tarifele au fost reduse cu valori cuprinse între 19% și 30%.

Operatorii cărora li se aplică această reglementare sunt: Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange România, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil și Vodafone Romania, respectiv toți furnizorii activi de rețele și servicii de telefonie mobilă destinate publicului din România.


Tariful de terminare reprezintă prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie operatorului în rețeaua căruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul.

"Practicarea unor tarife de terminare excesive în raport cu costurile furnizării eficiente a serviciilor poate prejudicia concurența la nivelul pieței de telefonie și denaturează comportamentul de consum al utilizatorilor", au subliniat reprezentanții ANCOM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8739 secunde