TAROM va primi un împrumut de 36,7 milioane euro pentru a se salva de la moarte

251
TAROM va primi un împrumut de 36,7 milioane euro pentru a se salva de la moarte - tarom-1582672522.jpg

Articole de la același autor

În februarie 2020, statul român a anunțat Comisia Europeană despre intenția sa de a acorda TAROM un împrumut pentru salvare, în valoare de aproximativ 36,7 milioane euro. Compania de stat se confruntă cu un deficit acut de lichidități. În ultimii ani, cheltuielile sale de exploatare au crescut puternic ca urmare a îmbătrânirii flotei de aeronave. În absența ajutorului, TAROM nu va mai fi în măsură să își îndeplinească obligațiile de plată și să își mențină activitatea. 


Comisia a stabilit că măsura este compatibilă cu normele UE. Statele membre pot să sprijine întreprinderile aflate în dificultate, cu condiția ca măsurile de sprijin public să fie limitate în timp și ca amploare și să contribuie la realizarea unui obiectiv de interes comun. Ajutorul pentru salvare poate fi acordat pentru o perioadă de maximum șase luni, timp în care compania trebuie să găsească soluții de ieșire din situația de urgență. 


Împrumutul va acoperi numai lichiditățile de care TAROM a dovedit că are nevoie pentru următoarele șase luni, iar statul român va efectua o monitorizare strictă a modului în care sunt utilizate fondurile. România s-a angajat că, după șase luni, împrumutul va fi rambursat integral; în caz contrar, TAROM va trebui să prezinte un plan de lichidare sau să efectueze o restructurare cuprinzătoare pentru a deveni viabilă pe termen lung. Comisia va trebui să evalueze și să aprobe această eventuală restructurare. 


Condițiile stricte în care se acordă împrumutul și durata sa limitată, de șase luni, vor reduce la minimum denaturarea concurenței pe care sprijinul acordat de stat ar putea să o genereze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Statul român se împrumută pe rupte
Pagina a fost generata in 1.5282 secunde