Taxă auto cu… erată

283
Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme cu o săptămână. Din textul publicat, luni, în Monitorul Oficial lipsește data la care intră în vigoare noua modalitate de calcul a taxei, dar și tipul de autovehicule exceptate de la plată. Deocamdată nu se știe cine este de vină pentru această gafă. Ministerul de Finanțe spune că inițiatorul a fost Ministerul Mediului, iar acesta aruncă vina pe guvern, care a trimis un text greșit spre Monitorul Oficial. Cert este că Executivul deja a transmis Monitorului o erată pentru a fi publicată cât mai repede. Ea va cuprinde termenul corect de la care se va aplica ordonanța, respectiv de luni, 15 decembrie.
Totodată, guvernul va modifica și articolul II în sensul în care va introduce tipul de autovehicule exceptate de la plata taxei, respectiv EURO 4. În acest moment, potrivit Ordonanței deja publicate, nu se plătește nicio taxă pentru toate autovehiculele - și cele noi și cele vechi - a căror
capacitate cilindrică nu depășește 2.000 de centimetri cubi și care se înmatriculează pentru prima oară în România sau în oricare alt stat membru UE. Reprezentanții Ministerului de Finanțe au declarat că toți cei care au plătit noua taxă, în cursul zilelor de luni sau marți, vor primi banii înapoi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7682 secunde