Taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă! Află în ce variantă

401
Taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă! Află în ce variantă - taxaautorecuperare-1344334205.jpg
Din luna septembrie, taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă! Deși aceasta fusese suspendată în luna ianuarie pentru un an de zile, Ministrul Mediului Rovana Plumb a declarat în exclusivitate pentru postul The Money Channel ca va suspenda această prevedere. Taxa va fi reintrodusă în toamnă și va fi mai mică decât cea anterioară.


"De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut, probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziția oficială a Guvernului României în ceea ce privește taxa de primă înmatriculare. Cu siguranță poziția mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare", a declarat Rovana Plumb.


Noua formulă a taxei de primă înmatriculare nu va mai ține însă cont dacă mașina este veche sau nouă, ci doar de cât de mult poluează.

"Este prematur ca să vă înaintez un anume cuantum, un anume nivel, deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe și se corelează efectiv cu veniturile populației și cu numărul de mașini care intră în țară într-un an de zile. În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între mașinile noi și mașinile second hand, ci pur și simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii", a mai spus Ministrul Mediului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0138 secunde