Taxa de raft ar putea fi eliminată

326
Taxa de raft ar putea fi eliminată - taxaderaft-1607520071.jpg

Articole de la același autor

Directiva europeană privind practicile comerciale neloiale, adoptată de Parlament, ar putea reglementa eliminarea taxelor ascunse la raft pentru producătorii români, precum şi reducerea termenului de plată la produsele proaspete, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferinţe online. 


„Legea 150, Legea produselor româneşti, a fost o lege imperfectă, care venea cu eliminarea taxei de raft, cu termene de plată foarte scurte, cu etichetarea produselor româneşti, dar şi cu acea chestie puţin exagerată ca 51% din produse să fie româneşti. Sigur că acest lucru nu se putea întâmpla. Mai grav este că, anul acesta, legea a fost modificată cu Legea 28 şi, în afară de prevederile care au declanşat procedura de infringement, au fost scoase şi două prevederi care nu aveau nimic cu infringementul: termenul de plată scurt, pentru produse proaspete, 7 zile, şi pentru celelalte, 30 de zile, şi acele taxe ascunse care, la unele supermarketuri, se ridică până la 24%”, a spus ministrul. 


Prin această Directivă se doreşte ca producătorul, procesatorul mic şi comerciantul să fie puşi pe acelaşi picior de egalitate. „În România, producătorul şi procesatorul mic de regulă sunt români, iar comerciantul mare, de regulă, nu este român. Prin această directivă vom reuşi să eliminăm acele taxe ascunse care îi deranjează foarte mult pe producătorii români, care fac eforturi mari să ajungă pe rafturile retailerilor. În plus, vom reuşi să reducem termenele de plată la nişte termene foarte rezonabile", a adăugat Adrian Oros.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Decembrie 2020
Stire din Economie : Piaţa de food service în creştere
Pagina a fost generata in 2.4324 secunde