Telemeaua de Sibiu, recunoscută la nivel european

194
Telemeaua de Sibiu, recunoscută la nivel european - telemeauadesibiurecunoscutalaniv-1571433283.jpg

Articole de la același autor

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată decizia de înregistrare în "Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate" a produsul "Telemea de Sibiu".


Aceasta este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Telemeaua de Sibiu se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.


Laptele folosit pentru fabricarea produsului provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă.


Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.


România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Țara Bârsei -IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi(2019) și Telemea de Ibănești - denumire de origine protejată (2016), Telemea de Sibiu – indicație geografică protejată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.7173 secunde