Teodorovici a cerut premierului Dăncilă înlocuirea șefului ANAF, Ionuț Mișa

212
Teodorovici a cerut premierului Dăncilă înlocuirea șefului ANAF, Ionuț Mișa - teo-1546510085.jpg
Nemulțumit de rezultatele Fiscului, dar și de informațiile divulgate presei de surse din interiorul acestei structuri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar fi cerut premierului Viorica Dăncilă înlocuirea lui Ionuț Mișa, scrie adevarul.ro. 


În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor. 


 În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze "foarte, dar foarte mult" pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.  


La finalul anului trecut, Teodorovici ar fi cerut premierului Dăncilă, printr-o scrisoare, demisia lui Mișa, nefiind mulțumit de activitatea sa în fruntea ANAF.


Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât și bugetele de pensii și de șomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanțelor.   În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeași perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB. 


În ultimul timp, Opoziția și fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu au acuzat Ministerul Finanțelor că măsluiesc cifrele prezentate în execuția bugetară, astfel încât aceasta să respecte deficitul bugetar asumat de România în fața Uniunii Europene. 


"Măsluirea cifrelor este un termen mai corect decât falsificarea propriu-zisă. Eu am susținut în mod repetat că guvernul va apela la așa ceva, mai ales cu prilejul așa-ziselor rectificări bugetare pozitive", a declarat Gelu Diaconu, în exclusivitate pentru PSNews, declarația prezentată și pe pagina de Facebook a fostului șef al ANAF. 


  "Vă pot exemplifica. Ei umflă "din pix" veniturile programate la rectificare, pur și simplu fără nicio legătură cu realitatea, apoi reduc la sânge cheltuielile cu investițiile și pe cele cu bunuri și servicii în execuția de până la sfârșitul anului. O mare parte din cheltuieli le amână sine-die, pe anul următor. Pe de o parte, li se creează iluzia ordonatorilor de credite că au alocate sume, dar pe de altă parte li se blochează administrativ efectuarea cheltuielilor.   Sau mai pot face următorul lucru: iau în calcul pe venituri ale anului curent fonduri europene primite în contul unor proiecte finanțate bugetar din resurse aferente altei perioade", a adăugat fostul președinte al ANAF   Aceeași acuzație a fost adusă MFP și de liberalul Florin Cîțu, declarație față de care ministrul Eugen Teodorovici s-a arătat extrem de deranjat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Stire din Economie : Euro cedează în fața dolarului
Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Stire din Economie : Turismul a fost pe val în 2018
Pagina a fost generata in 0.7893 secunde