Țigla metalică – avantaje pentru orice locuință

784

Articole recomandate

Fiecare casă reușește să transmită trecătorilor câte ceva din personalitatea fiecărui membru al familiei, fiecărui om care locuiește acolo și o face să prindă viață. Și pentru că aspectul caselor noastre este foarte important, am început să căutăm diferite modalități prin care să le înfrumusețăm și, în același timp, să ne bucurăm de confortul mult dorit.

Mergând pe ideea de design deosebit, dar și confort sporit, acoperișurile din țigla metalică au devenit extrem de populare în ultima perioadă. Au o durată foarte mare de viață, sunt elegante și oferă un aspect spectaculos construcțiilor. Dacă vă gândiți să optați pentru un astfel de acoperiș, atunci acest articol a fost realizat tocmai din dorința de a vă oferi cât mai multe informații. Iată o listă cu principalele avantaje oferite de țigla metalică:

Țiglă metalică – avantaje

Țigla metalică poate fi alegerea potrivită atât pentru construcțiile noi, cât și pentru cele vechi atunci când vine vorba de recondiționare. E ușor de instalat și, în plus, vine la pachet cu numeroase avantaje, printre care:

● Durabilitate și longevitate
 

E important să rețineți că odată instalat un acoperiș metalic, acesta va rezista zeci de ani, iar motivul principal este reprezentat de faptul că materialul din care este confecționat nu crapă, nu putrezește și nu se deformează în timp. De altfel, țigla metalică este rezistentă la foc și mucegai, nu permite infiltrarea apei și reușește să facă față cu brio vânturilor puternice.

● Instalare ușoară
Acoperișurile metalice se instalează foarte ușor, deoarece sunt livrate sub formă de panouri de diferite dimensiuni. Dacă ar fi să facem o comparație între acoperișurile metalice și cele ceramice, putem observa că țiglele metalice sunt cu mult mai ușoare față de cele ceramice.

● Rezistență la foc

Un aspect foarte important de reținut este faptul că acoperișurile metalice au clasa A de rezistență la foc, iar motivul este unul cât se poate de simplu: sunt materiale necombustibile. Pe de altă parte, este important să luăm în considerare și materialele care îl susțin. De exemplu, dacă optați pentru o astereală din lemn, va trebui să știți că aceasta este considerată a avea o rezistență extrem de scăzută la foc, poziționând acoperișul în clasa C.

● Costuri reduse de întreținere

Un alt motiv pentru care acoperișurile metalice sunt extrem de apreciate este reprezentat de costurile de întreținere scăzute. Curățarea acoperișului de crengi, verificarea șuruburilor și a garniturilor sau înlocuirea acestora sunt singurele detalii de care ar trebui să-și facă griji o persoană care tocmai și-a montat un acoperiș metalic.

● Un plus de frumusețe

Un alt avantaj oferit de țigla metalică este varietatea de culori. Vă puteți alege modelul preferat în funcție de celelalte elemente din curte. Pe piață există o gamă diversificată de modele și e imposibil să nu găsiți acoperișul potrivit pentru noua casă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1472 secunde