Tinerii pot beneficia de programul "Prima casă", chiar dacă au deținut locuințe înainte de căsătorie

311
Guvernul a adus modificări și completări OUG nr. 60/2009 privind programul "Prima casă". A fost definită mai clar noțiunea de beneficiari ai programului, astfel încât să rezulte, fără echivoc, faptul că toți cei care, până la data solicitării creditului în cadrul programului, nu au deținut niciodată împreună cu soțul sau soția o locuință, indiferent de modul de dobândire, să poată beneficia de credite garantate în cadrul progra-mului. Ca urmare, pot beneficia de acest program și persoanele care au deținut proprietăți în cotă parte, dar nu împreună cu soțul sau soția.
Actul normativ reglementează înscrierea în cartea funciară a garanțiilor pentru construcția de locuințe în cadrul programului, atât în regim individual, cât și în sistem asociativ, după cum urmează:
// ipoteca pe locuința viitoare în favoarea statului român, reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice, cu obligația notării prealabile a autori-zației de construire în cartea funciară;
// instituirea unei ipoteci legale de rang I în favoarea statului român, asu-pra terenului pe care se construiesc locuințele, prin Ministerul Finanțelor Publice;
// instituirea unui drept de ipotecă legală de rang II în favoarea finanțatorului, a băncii, asupra terenului pe care se construiesc locuințele.
Totodată, pentru a preveni executarea garanțiilor acordate de stat, a fost reglementată posibilitatea de preluare a creditelor de către persoane care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5776 secunde