Tinimtex, cel mai mare târg de îmbrăcăminte și încălțăminte al anului, a ajuns în Mamaia

1909
Tinimtex, cel mai mare târg  de îmbrăcăminte și încălțăminte al anului, a ajuns în Mamaia - conferintaccina3-1315933471.jpg

De astăzi, o bucățică din stațiunea Mamaia se animă din nou, datorită ediției de toamnă a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte Tinimtex, care se desfășoară în perioada 14 - 18 septembrie. Este cea mai mare manifestare de acest gen din țară, din 2011, cu tradiție pentru zona Dobrogea, organizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), așadar, cu siguranță aveți ce vedea (se expune pe o suprafață de 8.000 mp) și, bineînțeles, cumpăra (participă 310 firme). "Avem și de data aceasta 8.000 mp și 310 firme. Dintre acestea, doar 10% sunt nou-venite, restul fiind cele tradiționale, care vin an de an la toate edițiile Tinimtex. Este, ca de obicei, un târg național, sunt reprezentate toate zonele țării, în special zonele care încă mai sunt implicate în industria ușoară. Este vorba de București, cu 27% din firme, Constanța - 10%, Neamț - 15%, Brașov - 6%, Arad - 5%, Iași - 8%, Suceava - 4% și 25% - Hunedoara, Harghita, Sibiu, Covasna, Argeș, Prahova și Brăila", a precizat președintele CCINA Constanța, Mihai Dara-ban.

Patru locații
Cea de-a 51-a ediție a Tinimtex se desfășoară în patru locații tematice. Astfel, constănțenii găsesc, la Pavilionul Expozițional - parter, confecții textile adulți, iar la etaj, tricotaje, confecții, lenjerie, articole copii, dar și decorațiuni interioare.
Centrul de Afaceri EuroLitoral (situat vizavi de Pavilionul Expozițional, fostul Bingo Europa), o locație destul de generoasă, ca suprafață, găzduiește atât con-fecții textile adulți, cât și confecții blană și piele. Este un salon al târgului care trebuie vizitat neapărat, măcar datorită faptului că acolo puteți găsi aproape 85% dintre producătorii prezenți la această ediție de toamnă a Tinimtex. Să nu uităm însă nici celelalte două locații, Doina și Victoria, acolo unde se găsește încălțăminte și marochinărie. "Este destul de simplu pentru vizitatori. Se opresc practic în două locuri, față de alte ediții unde eram destul de răspândiți, și vrem să continuăm această grupare", a precizat directorul general al CCINA Constanța, Ion Dănuț Jugănaru.

* * *
Deși un târg deschis publicului larg, este dedicat în primul rând comercianților. Aceștia au prilejul să se întâlnească cu marii producători din industria ușoară românească, pregătiți să ofere colecții noi și diversificate pentru sezonul toamnă - iarnă.
"Este unul dintre acele târguri la care vin și comercianți din țară să contracteze mărfuri pentru sezonul următor. Asta înseamnă că este posibil ca anumiți producători să nu dorească să vândă, mai ales în primele zile ale târgului. Nu-și vor vinde produsele pentru că primele zile sunt, în general, cele de discuții cu comercianții, de contractare. Trebuie să aibă ce le arăta", a explicat Dănuț Jugănaru.

* * *
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții CCINA Constanța, ponderea grupelor de produse din cadrul acestei ediții este următoarea: confecții textile adulți - 49%, încălțăminte, maro-chinărie - 21%, confecții piele și blană - 13%, tricotaje și confecții copii, decorațiuni interioare și lenjerii de pat - 17%.
Constănțenii pot vizita târgul în zilele de 14, 15, 16 și 17 sep-tembrie, între orele 10.00 - 19.00, iar pe 18 septembrie, ultima zi, între 10.00 - 16.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Economie : Mâine începe TINIMTEX!
Pagina a fost generata in 0.438 secunde