Topul firmelor Constanța 2012 / Care sunt indicatorii utilizați pentru ierarhizarea firmelor

105
Topul firmelor Constanța 2012 / Care sunt indicatorii utilizați pentru ierarhizarea firmelor - img3480-1383849663.jpg

Articole de la același autor

"Topului societăților comerciale din județul Constanța" pe anul 2012 a fost realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța în baza prevederilor metodologiei aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). 

Pentru realizarea topului județean al firmelor au fost prelucrate, utilizând o platformă online națională creată de CCIR, datele conținute în bilanțurile financiar - contabile depuse de societățile din județul Constanța la sfârșitul anului 2012.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu completările și modificările ulterioare, care stabilește și criteriile de încadrare a firmelor în fiecare tip de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

Indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea firmelor au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatație, rata profitului din exploatație, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5163 secunde