Topul firmelor constănțene pe anul 2008

1305
Astăzi, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) organizează festivitatea de premiere a firmelor clasate pe primele trei locuri în topul județean, întocmit pe baza rezultatelor economico - financiare pe anul 2008. Evenimentul se va desfășura de la ora 19.30, la hotelul Ten, din cadrul complexului Colonadelor.
Potrivit CCINA Constanța, vor fi prezenți peste 400 de invitați, oameni de afaceri, oficialități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Constanța, reprezentanți ai partenerilor și ai sponsorilor care sprijină organizarea evenimentului.
Este cea de-a 16-a ediție a "Topului firmelor din județul Constanța", realizat de CCINA Constanța. Ca și în anii trecuți, indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea societăților comerciale au fost: cifra de afaceri netă, profitul de exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, precum și eficiența utilizării capitalului angajat.
Pentru întocmirea topului, au fost utilizate informațiile din situațiile financiare ale societăților comerciale, puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor și instituțiile publice locale. De asemenea, au fost utilizate și datele despre firmele legal înregistrate în România, puse la dispoziție de Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Au fost admise entitățile cu sediul social în județul Constanța, care sunt comercianți, conform legii și au realizat profit brut, conform bilanțului depus pentru anul 2008. Nu au fost admise grupurile de interes economic.
Astfel, din totalul de 27.585 de firme din județ, care au depus bilanțurile financiar - contabile la organele fiscale pentru 2008, au fost selectate pentru top 9.175 de firme. Pe primele trei locuri s-au clasat un număr de 398 de agenți economici, iar catalogul realizat de CCINA Constanța cuprinde un număr total de 1.021 firme, clasate pe primele zece locuri.
"Spre deosebire de anii trecuți, Camera Națională a hotărât ca la realizarea topului național al firmelor pentru 2008, să fie incluse și societățile comerciale cu datorii la stat. Ar fi fost incorect ca acestea să nu intre, în condițiile în care și statul este dator la mediul privat. Ca urmare a acestei relaxări a metodologiei, mai multe firme au intrat în topul pe 2008, comparativ cu 2007 ", a declarat, pentru ziarul "Cuget Liber", directorul general al CCINA Constanța, Dănuț Jugănaru.
Festivitatea va fi urmată de un program artistic, din care nu vor lipsi interpreți consacrați, precum Marcel Pavel, soprana Ana Maria Petre, interpretul Ionuț Galani și ansamblul de dansuri grecești Elpis. Prezentatorii întregului eveniment vor fi Gabriela Bădilă și Mircea Taiss.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1277 secunde