Trenul prezidențial a fost pus în mișcare spre Constanța. Care este motivul și pe cine va aduce.

1183
Trenul prezidențial a fost pus în mișcare spre Constanța. Care este motivul și pe cine va aduce. - download-1683131003.jpg

Articole de la același autor

Trenul prezidențial s-a pus în mișcare miercuri, după-amiază pe ruta București-Constanța și retur, anunță Club Feroviar.


Garnitura va fi tractată de una dintre cele mai bune locomotive ale CFR Călători.


Trenul va aduce la Constanța oficiali ai Comisiei Europene, ai Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și ai Ministerului Transporturilor.


Scopul deplasării este o vizită de evaluare a CE referitoare la proiectele de modernizare a infrastructurii feroviare din zonă, cu precădere cele care vizează Portul Constanța.


La sfârșitul lunii martie, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația pentru modernizarea stației CF Valu lui Traian, în valoare de 80 de milioane de euro. Acest obiectiv face parte din etapa I a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța, investiție finanțată din fonduri nerambursabile CEF și care depășește un miliard de euro.


Trenul Prezidențial este compus din 17 vagoane din care 15 vagoane special alcătuite din dormitoare pentru președinte și oficialități,un vagon sufragerie, un vagon bucătărie, un vagon restaurant, două vagoane uzină echipate cu două motoare Rolls Royce pentru alimentarea vagoanelor, un vagon transport auto, un vagon transmisiuni cu echipamente STS.
Aceste vagoane au fost construite în perioada 1970 - 1984, la uzina Astra Vagoane Călători Arad. Ele au fost proiectate şi construite să suporte o viteză maximă de 200 km/oră, dar circulă cu doar 160 km/oră, pentru că atât este maximul pe rețeaua feroviară din România.
Trenul prezidenţial a fost folosit, de-a lungul timpului, doar de trei şefi de stat: Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0802 secunde