TVA de 9% la pachetele turistice, adoptat de Senat

76
TVA de 9% la pachetele turistice, adoptat de Senat - tvaredussenat3-1425544217.jpg
Senatorii au adoptat o ordonanță a Guvernului prin care sunt clasificate structurile de primire turistică astfel încât să se aplice TVA de 9% și la cazare și serviciile accesorii acesteia atunci când sunt oferite sub forma unui pachet turistic.

În expunerea de motive a actului normativ, Guvernul precizează că, potrivit Codului fiscal, cota redusă de TVA de 9% se aplică pentru "cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping". 


Astfel, conform Agerpres, Guvernul propune modificarea OG nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România deoarece "aceasta nu prevede tipurile de cazare astfel încât cota redusă de TVA de 9% să se poată aplica la acestea".

"În lipsa unei modificări imediate a cadrului instituțional, statul român va pierde un număr considerabil de turiști deoarece în actualul cadru normativ nu sunt stabilite tipurile de cazare, acest fapt generând operatorilor economici din industria turistică grave probleme în funcționare și în relația cu clienții", spune inițiatorul. 


Guvernul atrage atenția, totodată, și asupra faptului că promovarea turismului românesc reprezintă o prioritate națională. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Februarie 2015
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii februarie
Pagina a fost generata in 1.4667 secunde