Ultima ediție din 2009 a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte "Confintex" începe mîine

793
Ultima ediție din 2009 a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte

Articole de la același autor

Mâine începe ultima ediție din acest an a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte "Confintex - Cadouri de Crăciun", eveniment organizat de SC Expoconfintex SA și Federația Patronală a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei (Fepaius), în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța. Deschiderea oficială este programată la ora 13.

Expoziția se va desfășura la Pavilionul Expozițional și la hotelul Parc din Mamaia. Cei aproximativ 150 de producători și comercianți din industria textilelor prezenți la eveniment vor expune confecții pentru adulți, confecții din piele și din blană, tricotaje, confecții pentru copii, țesături, lenjerie de pat, încălțăminte, marochinărie, bijuterii și jucării. Târgul, organizat pe o suprafață de 3.800 metri pătrați, își va închide porțile duminică, 6 decembrie, la ora 15.
Expozanții vin pentru ultima oară în Constanța, cu speranța de a lichida stocul de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul friguros. Potrivit președintelui executiv al Fepaius, criza nu mai este singura cauză a scăderii vânzărilor.
"La târgul de la Brașov, producătorii erau extrem de mâhniți, din cauza vremii neobișnuit de călduroase, în această perioadă. Pentru ei, luna noiembrie era cea mai bună lună, din punct de vedere al vânzărilor, pentru produsele de iarnă. Din cauza faptului că iarna întârzie, firmele din sector au rămas cu stocuri imense, care trebuie vândute acum, pentru că anul viitor articolele respective nu vor mai fi la modă", a declarat, într-o conferință de presă, Aureliențu Popescu.
De această dată, sunt așteptate reduceri reale de preț, pe toată perioada târgului, nu doar în ultima zi. "Mult timp, producătorii și comercianții de textile au venit în Constanța cu impresia că pot ridica prețurile, pentru că locuitorii municipiului sunt obișnuiți cu prețuri mari. Acum nu mai este cazul. Eu le-am spus să reducă prețurile că, altfel, nu vor vinde nimic. Aceste târguri sunt ultima lor șansă de supraviețuire. Dacă la magazinele din mall-uri și hypermarket-uri, comer-cianții sunt obligați să vândă articolele ceva mai scump, din cauza chiriei foarte mari, la aceste târguri, nu mai există scuze. Mai bine să vinzi în pierdere, decât să nu recuperezi absolut nimic", a explicat președintele Fepaius.
Pentru anul viitor, previziunile sunt sumbre în sectorul textilelor. "Producătorii sunt disperați, au făcut investiții majore, și-au extins activitatea pe baza creditelor de la bancă și acum nu mai au cu ce să plătească ratele. Pentru a rezista anul viitor, trebuie să facă un studiu amănunțit al pieței și să cunoască nevoile consumatorului. În plus, trebuie să vină pe piață cu prețuri foarte mici. Doar producătorii care vor regândi afacerea și vor face contracte în această perioadă cu marii distribuitori vor veni și în 2010, la astfel de târguri", a mai spus Aureliențu Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7112 secunde