Ultimul termen pentru depunerea declarației 401

177
Ultimul termen pentru depunerea declarației 401 - ultimultermen-1459953155.jpg

Articole de la același autor

Termenul limită pentru depunerea formularului 401 "Declarație informativă privind proprietățile imobiliare deținute de rezidenți ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul României", este 11 aprilie 2016. În scopul realizării schimbului automat obligatoriu de informații între autoritatea competentă din România și autoritatea competentă a oricărui alt stat membru, compartimentele de specialitate ale unităților administrativ-teritoriale sau, după caz, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor transmit organelor fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală informații cu privire la rezidenții din alte state, membre ale Uniunii Europene care dețin proprietatea asupra bunurilor imobile din România, potrivit legislației în vigoare, prin completarea formularului 401.


Declarația informativă se completează pe baza datelor și informațiilor cuprinse în formularele depuse de rezidenții din alte state membre ale Uniunii Europene care dețin proprietatea asupra bunurilor imobile în România, aprobate prin Ordinul comun nr. 4031/2067/2016.


Formularul 401 se completează/validează cu ajutorul programelor de asistență și se depune în format electronic sub forma unui fișier PDF care are atașat un fisier XML.


Declarația poate fi depusă: 


- prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, pentru care entitatea raportoare trebuie să dețină un certificat calificat, eliberat în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată;


- pe suport electronic, însoțit de anexa nr. 1 la ordin, în format hârtie, semnat conform legii. Declarația în format electronic, însoțită de formularul listat și semnat, se depune direct la registratura organului fiscal central în a cărui evidență entitatea raportoare este înregistrată ca plătitor de impozite, taxe și contribuții sociale ori se comunică prin poșta cu confirmare de primire, în condițiile legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Economie : O eșuare norocoasă
Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Economie : Dolarul și leul și-au luat pauză
Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Economie : Euro ciugulește mărunțiș
Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Economie : Se deschide Târgul pentru nunți!
Pagina a fost generata in 1.3909 secunde