Operațiune ca în filme

Concurs Un comando francez a eliberat doi navigatori răpiți de pirați

543

Articole de la același autor

Un comando francez a eliberat doi navigatori deținuți de pirați, a anunțat președintele Nicolas Sarkozy. Cei doi navigatori au fost răpiți pe data de 2 septembrie 2008, în timp ce tranzitau Golful Aden, la bordul unei ambarcațiuni. Pirații au cerut pentru ei o răscumpărare de circa 1,4 milioane de dolari.
Spre sfârșitul zilei de luni, 15 septembrie, președintele Franței a dat undă verde pentru începerea operațiunii. Se obținuse informația că răpitorii se îndreptau spre portul Eyl, o bază unde se aflau mai multe bande bine înarmate ale piraților. O acțiune chiar în bârlogul lor ar fi pus în pericol viața ostatecilor.
La operațiunea de eliberare au participat 30 de agenți, cărora nu le-au trebuit decât 10 minute pen-tru a-i elibera pe cei doi navigatori. În timpul atacului, unul dintre pirați a fost ucis, iar alți șase au fost capturați.
Sarkozy a declarat că operațiunea franceză poate fi luată drept un avertisment de către pirați. El a cerut conjugarea eforturilor internaționale pentru a pune capăt fenomenului pirateriei.
Comandourile franceze nu sunt la prima acțiune de acest gen. Ele au lansat un raid similar împotriva piraților somalezi, în aprilie 2008. Atunci a fost eliberat echipajul unui yacht francez. Cei șase pirați capturați au fost aduși în fața justiției din Franța.
Coasta Somaliei este cea mai periculoasă zonă din lume. Luni 15 septembrie, tancul petrolier al unui armator din Hong Kong a fost capturat de pirați în Golful Aden, iar cei 22 de membri ai echipajului au fost luați ostateci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6637 secunde