La Șantierul Naval Constanța

Un concurs cu 960 de premianți

280
Un concurs cu 960 de premianți - 2d9110ce28f91d264b3c649b5011810a.jpg
"Pe locuri, fiți gata, start!" Finala a început. Unsprezece concurenți au pornit în cursa pentru un loc pe podium. Pe chipurile lor se citește concentrarea maximă, efortul. N-au timp să privească la "adversari". Dau tot ce pot în lupta cu timpul.

Stimați cititori, nu este vorba de vreo competiție sportivă, ci de una profesională. Ne aflăm la Șantierul Naval Constanța, la Concursul de sănătate și securitate în muncă, faza pe întreprindere. Cei ajunși în această etapă finală sunt lăcătuși, sudori, electricieni, mecanici - câștigători ai întrecerii pe ateliere.
La mesele de scris, răspunzând la ultimul test al acestei competiții profesionale intrată în tradiția SNC, se află constructorii navali: Fănică Tomosoiu, Iulian Basarabeanu, Stelian Mirea, Liviu Neacșu, Florin Slabu, Aptula Mursel, Liviu Manea, Alexandra Vlad, Ilie Stoian, Florin Cioacă și Taifun Menadit.
Comisia de examinare, alcătuită din Marian Cocor - președinte, Marian Dumitra, Ainur Ferat și Gheorghe Spilcea - membri, va anunța clasamentul final în cursul acestei zile. Dar indiferent de rezultate, toți cei unsprezece sunt câștigători.
Alături de ei sunt câștigători cei 960 de lucrători ai șantierului naval care au participat la faza de masă a concursului, Câștigători sunt, de asemenea, compania și Sindicatul Liber al Navaliștilor, care au organizat această amplă acțiune în parteneriat.
Marian Dumitra, reprezentantul serviciului intern de prevenire și protecție, un specialist cu mare experiență în acest domeniu, a relatat că acțiunea a început în iulie 2010. Cei 960 de lucrătorii au participat la cursuri de instruire, pe baza bibliografiei din legislația privind securitatea muncii și prevenirea și stingerea incendiilor.
"Am constatat că acțiunea noastră are o mare eficiență. Nu mă refer doar la faptul că lucrătorii și-au reîmprospătat și îmbogățit cunoștințele, dar am reușit să le schimbăm și mentalitatea. Oamenii sunt mai conștienți de implicațiile nerespectării normelor de securitate în muncă. Unii dintre ei de abia acum au aflat, spre exemplu, că au dreptul să refuze să execute o sarcină, dar motivat, atunci când viața le este pusă în pericol. Ei trebuie să anunțe șeful despre condițiile găsite la locul de muncă, pentru a se lua măsuri de eliminare a riscului de accidente" - a declarat Dumitra.
Dede Perodin, președintele Sindicatului Liber al Navaliștilor, a declarat că va propune Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industrie "Metal", organizarea fazei la nivel național, în cursul anului 2011.
El a mai spus că, în prezent, în cadrul sindicatului se desfășoară alegerile la nivel de sectoare de activitate, urmând ca pe data de 4 februarie 2011 să aibă loc conferința anuală, care va desem-na noul birou executiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4587 secunde