Un marinar român de pe nava Maran Centaurus a fost capturat de pirați

365
EU NAVFOR, forța navală de intervenție a Uniunii Europene, a anunțat că tancul petrolier Maran Centaurus, cu o capacitate de 300.294dwt, încărcat cu țiței, a fost capturat de pirații somalezi, în seara zilei de 29 noiembrie 2009. Atacul a fost dat în timp ce nava se afla la 600 mile nord-est de Insulele Seychelles și se deplasa cu o viteză de 11 – 15 noduri. La bordul petrolierului, care aparține unui armator grec, se află 28 de navigatori: 16 filipinezi, 9 greci, 2 ucraineni și 1 român.
Nava se deplasa dinspre portul Jeddah spre New Orleans. După capturare, ea și-a schimbat cursul și s-a îndreptat spre vest, spre portul Harardheere sau portul Hobyo, din Somalia.
Comandantul navei, care este grec, a informat telefonic autoritățile elene despre incident. El a spus că nouă pirați înarmați au atacat vasul și îl duc către apele teritoriale somaleze. Toți marinarii de la bord au o stare bună a sănătății, a afirmat căpitanul.
Operatorul navei este firma Maran Tankers Shipmanagement, din Atena. Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a încercat, fără succes, să contacteze compania pe parcursul zilei de ieri, pentru a afla vești despre soarta marinarului român, al cărui nume nu este cunoscut încă.
Ministerul Apărării din Grecia a anunțat că o fregată elenă, care face parte din EU NAVFOR, urmărește de aproape deplasarea tancului petrolier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7961 secunde